Spelletje?

Van jongs af aan ben ik gek op spelletjes. Al vrij snel nadat mijn handen groot genoeg waren om 8 kaarten vast te houden begonnen mijn klaverjaslessen. Ik wilde alles spelen. Al snel bleef het alleen niet bij het spelen van spelletjes. 

Spelwereld 

Ik vond het super om eigen spelwerelden te creëren. Soms offline: met stukje karton, twee dobbelstenen en een wazig verhaal. En soms ‘digitaal’ wanneer ik mijn Basic code op een casettebandje laadde en vol spanning keek wat er op mijn beeldscherm gebeurde. In die tijd was er maar één iemand die alle mooie avonturen mocht beleven: ik.  

Spelen in de wereld 

Later begon ik meer standaard situaties ‘leuk’ te maken door het gebruik van spellen. Eén van mijn eerste grote projecten was de 50e verjaardag van mijn moeder. Daar waar normaal gesproken de Sarah een gezellige pop in de achtertuin krijgt werd mijn moeder verrast met een ‘lijk’ in haar achtertuin. De rest van haar verjaardagsfeest moest ze op zoek naar de moordenaar van Sarah waarbij de zoektocht ondersteund werd met puzzels, videoboodschappen en natuurlijk de gasten die allen een kleine rol kregen bij binnenkomst.  

Bij een ander spel was mijn vrouw aan de beurt. Een paar weken voor ons eenjarig jubileum ontving zij een uitgebreide persoonlijkheidstest van een bedrijf uit Las Vegas. Nadat ze de persoonlijkheidstest had afgerond, kreeg ze een app voor haar telefoon en een uitnodiging om naar Las Vegas te komen. Tijdens onze trouwdag werd ze, op basis van haar profiel, samen met mij door de hele stad gestuurd en moest ze zich al puzzelend met de app een weg banen langs allerlei attracties in de stad. Een tocht die uiteindelijk eindigde op de bovenste verdieping van een hotel in een luxe restaurant waar de laatste letters van de puzzel duidelijk maakte dat ik ‘Vegas Entertainment’ was. 

Spelen op het werk 

Naast de spellen waar ik mijn vrienden en familie mee lastig viel, ontdekte ik dat het inzetten van ‘spellen’ op mijn werk hielp om collega’s enthousiast te maken en de betrokkenheid te verhogen. Dat zorgde ervoor dat ik tijdens vergaderingen of workshops steeds meer ging experimenteren. Op zoek naar de beste balans tussen resultaat en fun. Nu kon ik echt los en werd er nog voor betaald ook! In de dertien jaren die volgden werden managers uitgedaagd hun innerlijke superheld te zoeken, cursisten gevraagd het Starwars universum te ontdekken en streden collega’s een heroïsche middeleeuwse strijd met als doel de interne processen te verbeteren. 

Spelen als baan 

Met Serious Game Academy heb ik een manier gevonden om nog meer aan de slag te kunnen gaan om zaken ‘fun’ te maken. Ik geloof erin dat door het toevoegen van een beetje spel of een beetje fun de resultaten binnen je bedrijf of team sterk verbeterd kunnen worden. 

De grote vraag is natuurlijk hoe je dat kunt bereiken. In de komende serie blogs ga ik een verdere toelichting geven op wat dat spel dan precies is en welke onderdelen daar een rol bij spelen.